Rootman J & the Zionyouth Crew Live

 

Rootman J. is een songwriter, arrangeur, bassist, gitarist, zanger en percussionist. Deze jonge leeuw vol energie en positieve vibes is geboren in Afrika, maar woont sinds 2000 in België. Hij speelt al 8 jaar met zijn Zionyouth Crew, waarmee hij twee cd’s opnam: Destined Destination (2008) en Jah Time (2012). Beiden zeer sterk onthaald. De groep speelde dan ook op menig festival in binnen- en buitenland (Couleur Café, Reggae Geel, Sfinks, Mano Mundo, Milaan, San Francisco…).

Na enkele sabbatjaren slaat Rootman J. een nieuwe muzikale weg in. Hij laat zich omringen door jonge en gedreven muzikanten uit België en Frankrijk en dit resulteert in 2016 in het gloednieuwe album Under Jah Flag. Een krachtige nieuwe sound, met aandacht voor zowel Afrikaanse rootsreggae en ska, als moderne new reggae met dubinvloeden. Het doel van Rootman J. & the Zionyouth Crew blijft echter steeds dezelfde: mensen samen brengen in One Love & Unity. De band ondersteunt zo ook een scholenproject in Afrika: Jah work must be done!

Live geniet je van hun originele grooves, straffe harmonieën en zonnige melodieën. Stilstaan op deze powerful reggaeband is onmogelijk. Genieten en dansen, des te meer.

Screenshot 2020-03-14 at 14.00.59.png